Početna / Evropa / Engleska: 19-godišnja muslimanska ubijena usred dana na ulici

Engleska: 19-godišnja muslimanska ubijena usred dana na ulici

Tinejdžerka je ubijena iz automobila u pokretu ispred supermarketa Lidl u engelskom gradu Blackburnu. Bila je student prava koja je sa porodicom išla u kupovinu, piše britanski The Sun.

Aya Hachem (19) upucana je usred dana na manje od kilometra od svoje kuće u Blackburnu, u nedjelju oko 15 sati, a umrla je kasnije u bolnici.

Policija je pokrenula istragu i zamolila svjedoke da pomognu i da ustupe svoje snimke.

Za Toyota Avensis za koji se vjeruje da je korišten u napadu na King Streetu pronađen je napušten oko kilometar i po od mjesta ubistava.

Aya je bila studentica druge godine prava na Univerzitetu Salford, a radila je kao volonter u dobrotvornoj organizaciji The Society of Children.

Jedna svjedokinja je izjavila da je  vidjela  Ayu kako šeta ulicom prije nego što joj je kroz prozor automobila uperen pištolj.

Pozvana je policija i hitna pomoć, ali očito je da je ozljeda bila smrtonosna.

Njen otac Ismail Hachem je napisao emotivan status na Facebooku.

Ova porodica je porijekolom iz Libana, a ubistvo se desilo u ramazanu, odnosno uoči bajrama za kojeg su se pripremali.

Prve reakcije na ovo ubistvo ukazuju na otežavajuće okolnosti pandemije COVID-19 što ovom zločinu daje na težini, a istraga će pokazati koji je motiv u ptanju.

Do sad dostupne informacije iz istrage upućuju na to da Aya žrtva sukoba dvije suprostavljene grupe koje su imale spor oko autopraonice.

Islamofobija.com

Facebook Comments
0Shares

O nama Redakcija